Gran UEC

Categories i objectius generals

Director Tècnic-Esportiu: Pol Carreras

ESCOLA DE NEU/MINIALEVINS

Aquesta categoria contempla tres grups:

 

    1. Grup d’iniciació o PINGÜINS amb nens amb nivell 0-1;

    2. MINIALEVINS U6 nivell 2, amb nens d’edats entre 3 i 5 anys (nascuts 2018-2019)

    3. MINIALEVINS U8, nivell 3 i d’edats entre 5 i 7 anys (nens nascuts entre 2016 i 2017). Dins del grup alevins U8 farem grups de treball i es treballarà bastant amb els U10 per tal de preparar-los pel salt de categoria.

L’objectiu principal d’aquesta categoria és que aprenguin a gaudir i divertir-se amb aquest esport i del medi on es desenvolupa, la natura. També desenvolupar i aprendre la tècnica base d’esquí i que s’introdueixin de manera progressiva al món de la competició.

 

En aquest grup es dóna molta importància a la diversió, l’animació i la varietat en les sessions d’entrenament utilitzant com a eines els jocs, circuits d’habilitat, organització d’activitats fora de pistes (sobretot per Puríssima, Nadals, Setmana Santa…).

 

Responsable escola de neu i mini-alevins U8: 

Jan Puig i Mireia Casella

ALEVINS U10/U12

 

Aquesta categoria es divideix en 2 grups que entrenen junts i segueixen el mateix calendari de competicions seran els grups ALEVINS U10 i U12. Els U10 seran els nascuts al 2014 i 2015, i els U12 seran els nascuts al 2012 i 2013. El grup U12 treballarà bastant amb el grup d’infantils U14 sobretot a final de temporada.

 

Aquest grup ha de buscar els seus objectius en la combinació del seu progrés tècnic encarat a la competició i la diversió. Per aconseguir això buscarem l’animació i varietat del treball en les sessions d’entrenament. És necessari fomentar l’experimentació i la creativitat dels nens.

 

Les sessions d’entrenament d’aquest grup poden anar des de circuits d’habilitat, traçats educatius, exercicis diversos, jocs educatius en esquí lliure, tot intentant educar per a la competició.

 

Els corredors han de desenvolupar aspectes tècnics importants en la seva progressió futura com és el treball de la velocitat i la introducció a la corba d’eslàlom.

 

Per aquest grup seran igualment importants les activitats fora de les pistes (a les tardes durant la puríssima, Nadal i Setmana Santa…) i altres celebracions com Carnaval, els Sants Innocents, Reis, etc.

 

També es realitzaran altres activitats més encarades a la competició com poden ser sessions de físic/jocs, vídeo i introducció a la reparació del material.

 

En l’apartat de competicions aquest grup seguirà el Circuit Català d’U10-U12 FCEH i s’estudiarà la possibilitat de participar en altres curses estatals i/o internacionals (Pitarroy, curses andorranes, Il Uovo d’Oro…) sempre i quan quadri amb la planificació d’entrenaments d’aquest grup i mirant sempre de no saturar ni cremar corredors d’aquestes edats.

 

Responsable U10/12: Oriol Abella i Mariona Turu

INFANTILS U14/U16

 

U14 (nascuts anys 2010 i 2011)

U16 (nascuts anys 2008 i 2009)

 

 

Els U14-U16 participaran a les fases dels Campionats de Catalunya i podrien participar en algunes curses del circuit Andorrà.

Els seleccionats també participaran a les fases de la Copa Espanya i a les curses Internacionals (Copa Pirineus, Borrufa, OPA Cup i Scara)

 

També s’estudiarà la possibilitat de participar en alguna altra cursa internacional com a Club, que són un premi i un factor de motivació extraordinari per aquests corredors (Pinocchio i Whistler).

 

Els objectius d’aquest grup passen pel treball tècnic en totes les disciplines alpines, intentant assolir primer una tècnica de base molt perfeccionada, sobre la que es puguin treballar tots els aspectes específics de cada disciplina.

 

Es treballarà l’aspecte psicològic de pressió pels resultats tot acostumant-los de manera natural.

 

Els aspectes que s’han de prioritzar en aquestes edats van des del companyerisme, la disciplina, respecte a les persones i a la natura, tot fomentant l’esperit competitiu i el treball en equip.

 

L’esportista en aquestes edats ha d’assumir tota una sèrie de rutines a nivell físic, tècnic i psicològic com són l’escalfament, les sessions de preparació física, el manteniment diari del material, el reconeixement mental dels traçats, etc.

 

Entre les activitats post-esquí prenen especial importància les sessions de vídeo perquè els corredors ja són capaços d’ analitzar les seves baixades.

 

En la categoria infantil és indispensable portar una preparació física programada setmanalment si es vol arribar a l’alt rendiment esportiu.

 

Responsable U14/16:  Juan Belvís, Rogr Farriol i Ferriol Llibre

LLEURE/INTERCLUBS

 

L’objectiu d’aquest grup és que aprenguin a gaudir de totes les possibilitats que ens ofereix el nostre esport. Des de l’esquí lliure convencional, passant per freestyle, neus fondes, boscos… i també la competició. La idea es aprendre la tècnica d’esquí alpí dintre de un ambient mes relaxat.

Començar a introduir-se al món de les curses a través del circuit Inter-clubs els nascuts a partir del 2007. Els del 2011 fins al 2008 poden participar de les curses d’U10-U12.

Responsable: Pendent de decidir

JUVENILS U18/U21/U35

 

En aquest equip tenim diferents categories: juvenils ( U18, U21, U35), sèniors i algun veterà, amb objectius diversos.

 

L’equip de juvenils i sèniors, tenint en compte les inquietuds i els objectius de cada corredor, compagina els entrenaments amb els estudis on cada cop se’ls exigeix més, l’equip tècnic intentarà que els corredors puguin compaginar millor els estudis amb l’esquí.

El grup de juvenils i sèniors segueix el calendari de curses FIS que es corren a Catalunya i Andorra i surten a córrer algunes curses preferentment FIS CIT a l’estranger.

 

Els objectius amb els juvenils han de ser individualitzats en l’aspecte tècnic. Han de ser creïbles pel corredor i assumibles segons la seva implicació.

 

De la mateixa manera que treballem amb el crono amb U14-U16, ho farem amb els U18-U21-U35. A més, en les activitats post-esquí també prioritzarem el treball amb el vídeo i la preparació física, que és absolutament necessària per assolir qualsevol objectiu i també per a evitar lesions.

 

 

Responsable: Sergi Piguillem

VETERANS

 

La categoria de VETERANS va dirigida a tots aquells adults socis del club que volen millorar i perfeccionar el seu esquí. El club ofereix possibilitats d’entrenament adaptades a diferents maneres de millorar i gaudir del nostre esport.

 

També basant-nos en l’experiència d’anys anteriors, volem tancar els grups abans de començar la temporada, és per això que us demanem que abans del 1 de desembre hagueu decidit si us animeu a gaudir amb el club de la temporada. Si no hi ha un mínim de cinc socis no es farà el grup de veterans.

 

 

Responsable: pendent de decidir

TECNIFICACIÓ GRANUEC

 
 

Des de fa anys el GRANUEC apostem per donar un servei de qualitat a nivell d’entrenaments extres per tal de completar els entrenaments dels caps de setmana i festius dels corredors de l’equip de competició GRANUEC.

 

Tenim tres propostes de tecnificació interna del club:

 

1 – Tecnificació Infantil U14/U16/U18 – Àgora International School Andorra (2n trimestre Andorra: escola, residència, sessions de fisioteràpia, preparació física i entrenaments tècnics a la neu).

 

2 – Entrenament amb grup de tecnificació – Obrim el calendari de la tecnificació a corredors U14/16/18/21 per fer dies/setmanes d’entrenament dins del grup de tecnificació amb opció

d’allotjament a l’apartament del club (Condicions al apartat de “preus”).

 

3 – Entrenaments divendres – Tots els divendres per totes les categories (Opció de PACK 5 DIES I PACK 10 DIES veure preus a l’apartat “preus”).